Ingrediente folosite pentru deliciu cu frisca:
Pentru aluat: - 230 g unt - 250 g faina - 230 g zahar -8 oua - coaja rasa de lamaie si portocala - 150 g alune de padure - 5 g praf de copt - 30 g cacao Pentru crema: - 350 ml frisca lichida - 180 g ciocolata de menaj - 2 galbenusuri |
Mod de preparare pentru deliciu cu frisca:
Mixezi untul moale cu zaharul pana se face spuma. Adaugi ouale pe rand, mixand continuu. Pui 100g alune zdrobite si prajite, coaja de lamaie si portocala rasa, dupa gust, pudra de cacao, praful de copt, faina si omogenizezi bine. Torni amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40 de minute. Il lasi sa se raceasca. Pentru crema, pui ciocolata de menaj taiata bucati mici impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Amesteci bine pana se topeste ciocolata. Iei vasul de pe foc si incorporezi treptat galbenusurile. Tai blatul in trei felii, pe orizontala. Intinzi crema intre blaturi, presarand pe fiecare blat si alune zdrobite. Ornezi tortul dupa preferinta( cu frisca, glazura de ciocolata, fructe).
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu