Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 6 aprilie 2012

Deliciu cu crema de branza si stafide

Ingrediente folosite pentru deliciu cu crema de branza si stafide:


Pentru blat:
- 500 g faina
- 80 g zahar
- 250 ml lapte dulce
- 40 g drojdie
- 80 ml ulei
- 1 praf de sare

Pentru umplutura:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 750 g branza de vaci bine scursa
- 2 linguri smantana groasa
- 100 g stafide galbene
- coaja de portocale rasa

Pentru glazura:
- 2 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie


Mod de preparare pentru deliciu cu crema de branza si stafide:


   Amesteci drojdia cu putin lapte cald, adaugi o lingura de faina si o lingura de zahar, lasi la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi amesteci cu restul ingredientelor pentru blat si framanti un aluat omogen si consistent, pe care il lasi la loc cald sa dospeasca circa 40 de minute. Intre timp, amesteci branza cu galbenusurile, zaharul, smantana si coaja de portocala rasa, adaugi stafidele si la sfarsit incorporezi delicat albusurile batute spuma tare. Lasi crema la rece pana este gata aluatul. Intinzi aluatul in doua foi, asezi prima foaie intr-o forma rotunda unsa si tapetata, torni umplutura de branza si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa o ora, la foc potrivit. O lasi sa se receasca in forma. Bati albusurile cu zaharul pudra, adaugand treptat cate putina zeama de lamaie pana se formeaza o compozitie alba, cremoasa. Cu ajutorul unui pos, decorezi tarta cu glazura de lamaie si o lasi la rece pana in momentul servirii.




Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu