Ingrediente folosite pentru castraveti in otet:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg castraveti - 500 ml otet - o lingura de sare - 4 catei de usturoi - un morcov - o legatura de marar - o lingurita de boabe de mustar - boabe de piper |
Castravetii in otet se prepara astfel:
Se aleg castraveti mici, tineri, fara codite sau floare si fara vatamaturi. Se spala bine sub un jet de apa rece, apoi se pun in borcan, impreuna cu morcovul, curatat, spalat si taiat in rondele, mararul, lasat sa se usuce in prealabil si apoi spalat si curatat, precum si cateii intregi de usturoi, curatati si spalati. Otetul se pune la fiert intr-o oala cu un litru si jumatate de apa, adaugand o lingura cu varf de sare, cateva boabe de piper si de mustar, precum si una sau doua foi de dafin. Se lasa pana da in clocot, apoi se toarna in borcanul cu castraveti, sub care s-au asezat doua cutite in cruce.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu