Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 11 noiembrie 2012

Castraveti in otet

Ingrediente folosite pentru castraveti in otet:

Pentru un borcan de 5 kg:

- 4 kg castraveti
- 500 ml otet
- o lingura de sare
- 4 catei de usturoi
- un morcov
- o legatura de marar
- o lingurita de boabe de mustar
- boabe de piper

Castravetii in otet se prepara astfel:


   Se aleg castraveti mici, tineri, fara codite sau floare si fara vatamaturi. Se spala bine sub un jet de apa rece, apoi se pun in borcan, impreuna cu morcovul, curatat, spalat si taiat in rondele, mararul, lasat sa se usuce in prealabil si apoi spalat si curatat, precum si cateii intregi de usturoi, curatati si spalati. Otetul se pune la fiert intr-o oala cu un litru si jumatate de apa, adaugand o lingura cu varf de sare, cateva boabe de piper si de mustar, precum si una sau doua foi de dafin. Se lasa pana da in clocot, apoi se toarna in borcanul cu castraveti, sub care s-au asezat doua cutite in cruce.



Recomandari:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu