Ingrediente folosite pentru bulion din rosii
Pentru un borcan de 1 kg: - 2 kg de rosii - 2 linguri de sare - 2 linguri de ulei |
Bulionul din rosii se prepara astfel:
Se spala rosiile, alese dintre cele bine coapte, dar nu trecute, care se acresc, apoi se pun la fiert in apa clocotita, lasandu-se timp de aproximativ o ora, dupa care se curata de pielite si de seminte. Pulpa ramasa se toaca marunt, sau se da prin razatoare, apoi se pune din nou la fiert, intr-o oala de inox cu diametrul mai mare, ca sa se poata evapora mai bine lichidul. Se amesteca permanent cu lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca. Atunci cand bulionul e aproape gata, se adauga sarea, dizolvata in doua linguri de apa fiarta. Dupa ce se raceste putin bulionul din rosii, se toarne in borcan, iar peste el se toarna ulei ca sa nu mucegaiasca.
Recomandari:
Ardei gras in saramura
Ardei gras in suc de rosii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu