Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Bulion din rosii

Ingrediente folosite pentru bulion din rosii

Pentru un borcan de 1 kg:

- 2 kg de rosii
- 2 linguri de sare
- 2 linguri de ulei

Bulionul din rosii se prepara astfel:


    Se spala rosiile, alese dintre cele bine coapte, dar nu trecute, care se acresc, apoi se pun la fiert in apa clocotita, lasandu-se timp de aproximativ o ora, dupa care se curata de pielite si de seminte. Pulpa ramasa se toaca marunt, sau se da prin razatoare, apoi se pune din nou la fiert, intr-o oala de inox cu diametrul mai mare, ca sa se poata evapora mai bine lichidul. Se amesteca permanent cu lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca. Atunci cand bulionul e aproape gata, se adauga sarea, dizolvata in doua linguri de apa fiarta. Dupa ce se raceste putin bulionul din rosii, se toarne in borcan, iar peste el se toarna ulei ca sa nu mucegaiasca.

   

Recomandari:

Ardei gras in saramura 
Ardei gras in suc de rosii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu