Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Bame in bulion

Ingrediente folosite pentru bame in bulion:

Pentru un borcan de 1 kg:

- 500 g bame
- 5 kg rosii
- un varf de lingurita de sare de lamaie
- un varf de lingurita de sare

Bamele in bulion se prepara astfel:


    Rosiile se spala, apoi se dau prin storcator, iar sucul obtinut se pune la fiert, la foc moale, intr-un vas de inox. Se ia spuma ori de cate ori este cazul si se amesteca mereu cu o lingura de lemn. Bamele, alese dintre cele mai tinere, sanatoase, nu prea mari, se curata de codite cu un cutit ascutit, cu grija sa nu se taie prea mult din ele. se pun in borcan, se stropesc cu sare de lamaie diluata in apa, ca sa nu fie cleioase, apoi se toarna peste ele sucul de rosii fierbinte. Se astupa borcanul cu capacul, sau se leaga cu celofan, apoi bamele in bulion se pune la fiert la bain-marie, lasandu-se cam o ora si jumatate.



Recomandari:

Ardei gras in suc de rosii
Ardei iute in otet 
Bulion din rosii 
Castraveti in otet
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu