Ingrediente folosite pentru bame in bulion:
Pentru un borcan de 1 kg: - 500 g bame - 5 kg rosii - un varf de lingurita de sare de lamaie - un varf de lingurita de sare |
Bamele in bulion se prepara astfel:
Rosiile se spala, apoi se dau prin storcator, iar sucul obtinut se pune la fiert, la foc moale, intr-un vas de inox. Se ia spuma ori de cate ori este cazul si se amesteca mereu cu o lingura de lemn. Bamele, alese dintre cele mai tinere, sanatoase, nu prea mari, se curata de codite cu un cutit ascutit, cu grija sa nu se taie prea mult din ele. se pun in borcan, se stropesc cu sare de lamaie diluata in apa, ca sa nu fie cleioase, apoi se toarna peste ele sucul de rosii fierbinte. Se astupa borcanul cu capacul, sau se leaga cu celofan, apoi bamele in bulion se pune la fiert la bain-marie, lasandu-se cam o ora si jumatate.
Recomandari:
Ardei gras in suc de rosii
Ardei iute in otet
Bulion din rosii
Castraveti in otet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu