Ingrediente necesare pentru maioneza:
- 4 oua - 400 ml ulei - o lamaie - o lingurita de mustar - sare |
Mod de preparare pentru maioneza:
Se fierbe un ou tare, se scoate galbenusul si se amesteca, intr-un castron adanc de portelan, cu celelalte trei galbenusuri crude. Se adauga mustarul, apoi se toarna, picatura cu picatura, uleiul, amestecand cu lingura de lemn, permanent in acelasi sens de rotatie. Cand s-a incorporat tot uleiul, se potriveste gustul cu zeama de lamaie si sare. Pentru ca maioneza sa iasa buna, este necesar ca ouale sa fie proaspete, iar daca se scot de la frigider, se lasa pana ajung la temperatura camerei. Galbenusul fiert trebuie lasat sa se raceasca, iar uleiul sa aiba, de asemenea, aceeasi temperatura. Se serveste la diferite salate de legume cu sau fara carne, la peste, fructe de mare sau preparate din oua.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu