Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 21 octombrie 2013

Maioneza

Ingrediente necesare pentru maioneza:


- 4 oua
- 400 ml ulei
- o lamaie
- o lingurita de mustar
- sare


Mod de preparare pentru maioneza:


    Se fierbe un ou tare, se scoate galbenusul si se amesteca, intr-un castron adanc de portelan, cu celelalte trei galbenusuri crude. Se adauga mustarul, apoi se toarna, picatura cu picatura, uleiul, amestecand cu lingura de lemn, permanent in acelasi sens de rotatie. Cand s-a incorporat tot uleiul, se potriveste gustul cu zeama de lamaie si sare. Pentru ca maioneza sa iasa buna, este necesar ca ouale sa fie proaspete, iar daca se scot de la frigider, se lasa pana ajung la temperatura camerei. Galbenusul fiert trebuie lasat sa se raceasca, iar uleiul sa aiba, de asemenea, aceeasi temperatura. Se serveste la diferite salate de legume cu sau fara carne, la peste, fructe de mare sau preparate din oua.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu