Pentru un borcan de 1 kg:
- 1 kg vinete - 500 g ardei grasi - 500 g gogosari - 500 g rosii - 2 cepe - 8 linguri de ulei - sare - piper - boia de ardei |
Mod de preparare pentru zacusca din legume fierte:
Se curata vinetele, se spala, apoi se taie in rondele si se presara cu sare, lasandu-le o jumatate de ora la scurs, dupa care se storc si se fierb zece minute in apa clocotita. Dupa aceea, se scot si se scurg de apa. Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielite si de seminte si se dau pe razatoare. Ardeii si gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in cubulete mici. Se curata si se spala ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinetele tocate ardeii si gogosarii, lasand focul mic si amestecand permanent sa nu se lipeasca. Dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga rosiile, cu tot cu sucul lasat, fierbandu-se impreuna pana ce zeama scade aproape complet. Se potriveste gustul de sare, piper si boia, apoi se toarna zacusca in borcan cat mai fierbinte, dupa care se acopera borcanul cu celofan sau cu capacul si se pun la fiert trei sferturi de ora la bain-marie. Dupa fierbere, se verifica daca s-a ridicat la suprafata un strat de ulei. Daca nu, se mai toarna o lingura de ulei, incins in prealabil.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu