Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 13 ianuarie 2012

Sos de ciuperci

Ingrediente necesare pentru sos de ciuperci:

- o ceapa mare
- 200 g ciuperci
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- o lingura de bulion
- 2 cani de supa de oase
- o jumatate de cana de vin alb
- sare
- piper


 Mod de preparare pentru sos de ciuperci: 

    Se curata si se spala ceapa, apoi se toaca foarte marunt si se caleste in untul incins. Cand devine transparenta, se adauga ciupercile, curatate, spalate si taiate. Se inabusa impreuna pana ce zeama lasata de ciuperci scade aproape total. Se adauga bulionul, dizolvat in putina supa de oase, apoi se toarna supa ramasa si se lasa la fiert pana se ingroasa sosul. Se presara sare si piper dupa gust. Sosul de ciuperci se serveste cu fripturi de porc, vita sau pasare.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu