Ingrediente folosite pentru pizza cu andive:
- 25 g drojdie proaspata - 1/2 kg faina - sare - zahar - sos de rosii - 2 linguri ulei de masline - 2 andive - 100 g masline (verzi sau negre) - 1 catel de usturoi |
Pizza cu andive se prepara astfel:
Faci intai o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si 300 ml apa calda. Amesteci faina cu sarea, torni maiaua si ulei de masline, framanti si lasi o ora la crescut, la loc cald. Speli andivele si le pui in apa clocotita pentru 4 minute. Le scurgi si le tai bucati. In uleiul de masline pui usturoiul sa se caleasca, adaugi andivele si le lasi 20 de minute amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugi maslinele. Pe aluatul de pizza pe care l-ai intins intr-o tava, pui un strat de sos de rosii, apoi legumele, mai torni pe toata suprafata un pic de ulei si dai la cuptor pentru 30 de minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu