Ingrediente folosite pentru pizza cu sunca si ciuperci:
|
- 2 cani de faina
- un ou
- o cana de lapte
- 20 g drojdie
- 200 g ciuperci
- 100 g sunca
- 100 g cascaval
- o rosie
- 4 linguri de unt
- sare
- piper
|
Pizza cu sunca si ciuperci se prepara astfel:
Ciupercile, curatate si spalate in mai multe ape, se taie in forma de lame si se inabusa intr-o tigaie cu doua linguri de unt. Dupa aproximativ un sfert de ora, se presara cu sare si piper, se amesteca si se mai lasa la inabusit trei- patru minute, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se unge o forma pentru pizza cu untul ramas si se intinde uniform blatul, iar deasupra se presara ciupercile, cascavalul ras, sunca taiata in cubulete si feliute subtiri de rosie. Se mai presara sare si piper, dupa gust, apoi se introduce forma la cuptorul incins. Marginile blatului trebuie sa fie putin ridicate pe marginile formei. Atunci cand acestea se dezlipesc de peretii formei, iar umplutura este rumenita,
pizza cu sunca si ciuperci se poate scoate de la cuptor si servi imediat.
|
Recomandari:
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu