Ingrediente necesare pentru rosenkranz:
- 400 g faina - 2 oua intregi - zahar vanilat - coaja de lamaie si de portocala - esenta de rom - 110 ml lapte - 25 g drojdie - 21 linguri zahar - 130 g unt |
Mod de preparare pentru rosenkranz:
Caramelizezi 12 linguri de zahar si tapetezi cu el o cratita cu diametrul de 24 cm. Intr-un castron mai mare amesteci faina cu ouale si arome, dupa gust. Separat, dizolvi drojdia cu laptele caldut, si trei linguri de zahar. Fara sa lasi sa dospeasca, torni amestecul peste faina cu oua si framanti 10 minute. Intinzi o foaie de 1 cm grosime si o ungi cu untul frecat cu sase linguri de zahar. Rulezi si tai ruloul astfel format in sapte bucati egale. Pui bucatile in cratita tapetata cu caramel si o lasi o ora la dospit. Introduci cratita in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute. Dupa coacere, il rastorni imediat pe un platou, astfel se lipeste.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu