Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Rosenkranz

Ingrediente necesare pentru rosenkranz:


- 400 g faina
- 2 oua intregi
- zahar vanilat
- coaja de lamaie si de portocala
- esenta de rom
- 110 ml lapte
- 25 g drojdie
- 21 linguri zahar
- 130 g unt


Mod de preparare pentru rosenkranz:



            Caramelizezi 12 linguri de zahar si tapetezi cu el o cratita cu diametrul de 24 cm. Intr-un castron mai mare amesteci faina cu ouale si arome, dupa gust. Separat, dizolvi drojdia cu laptele caldut, si trei linguri de zahar. Fara sa lasi sa dospeasca, torni amestecul peste faina cu oua si framanti 10 minute. Intinzi o foaie de 1 cm grosime si o ungi cu untul frecat cu sase linguri de zahar. Rulezi si tai ruloul astfel format in sapte bucati egale. Pui bucatile in cratita tapetata cu caramel si o lasi o ora la dospit. Introduci cratita in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute. Dupa coacere, il rastorni imediat pe un platou, astfel se lipeste.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu