Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Prajitura cu mac

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mac:


Pentru blat:

- 700 g faina
- 100 g margarina
- 300 g zahar
- 1 ou
- 1 pachet praf de copt
- 100 ml lapte

Pentru umplutura:

- 200 g mac macinat
- 200 g faina
- 100 g margarina
- 250 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- coaja de la o lamaie
- 1 mar ras
- 1/2 pachet praf de copt

Pentru crema:

- 1 l lapte
- 3 pachete budinca de vanilie
- 250 g margarina
- 250 g zahar
- 2 linguri zahar pudra

Pentru decor:

- ciocolata neagra si alba


Prajitura cu mac se prepara astfel:



              Pentru  blat, amesteci faina cu margarina, zaharul, oul, praful de copt, laptele si framanti un aluat potrivit de tare si il imparti in sase bucati. Din doua bucati, intinzi doua foi de marimea tavii si le coci pe fundul acesteia. Macul, faina, margarina, zaharul si praful de copt le amesteci cu 200 ml de lapte, adaugi marul ras si coaja rasa de la o lamaie. Intinzi celelalte bucati de aluat si le umpli cu comozitia de mac. Le rulezi, le asezi in tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Le coci , la foc potrivit, pana se rumenesc. Nu le dezlipesti , trebuie sa fie unite. Amesteci budinca cu zaharul si laptele, pui pe foc, lasi pana se ingroasa, dupa care dai la racit. Adaugi margarina frecata cu doua linguri de zahar pudra si omogenizezi. Asezi pe o tava mare o foaie coapta pe dosul tavii, o ungi cu jumatate din crema, asezi cele patru rulade coapte, fara se le desparti, intinzi restul de crema si acoperi cu cealalta foaie. Pui deasupra ciocolata topita si ornezi dupa preferinte.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu