Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Cozonaci pufosi

Ingrediente necesare pentru cozonaci pufosi:


- 1 kg faina 000
- 70 g drojdie
- 360 ml lapte
- 250 g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 200 g unt moale
- 1 lingurita sare
- 2 sticlute esenta de rom
- 3 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa

Pentru umplutura:

- 250 g rahat colorat
- stafide
- mac

Pentru uns:

- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 2 linguri zahar


Cozonacii pufosi se prepara astfel:



            Amesteci drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de lapte caldut, doua linguri de faina si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, cerni faina, incalzesti laptele, in care pui galbenusurile batute cu sarea, oul si zaharul si amesteci bine. Faci o gropita in mijlocul fainii, pui maiaua, amesteci cu laptele si aromele. Framanti un aluat omogen. Ungi mainile cu unt cald si framanti pana cand termini untul de incorporat. Acoperi cu un prosop curat si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Imparti aluatul in patru bucati. La fiecare cozonac, vor fi doua rulouri umplute diferit, una cu rahat multicolor si stafide, cealalta cu mac oparit in trei linguri de lapte si trei cu zahar. Intinzi foile, pui umpluturile si rulezi. Impletesti cate doua rulouri diferite si le asezi in tavi de cozonac unse si imbracate cu hartie de copt. Lasi cozonaci la crescut, apoi ii ungi cu un ou batut cu doua linguri de lapte. Ii introduci in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora. Trebuie sa fie rumeniti frumos. Ii scoti din forme, ii presari cu zahar si ii lasi la caldura pana se racesc complet.












Recomandari:



            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu