Ingrediente necesare pentru lasagna:
- 1700 g carne tocata - 500 ml suc de rosii - 500 g cascaval ras - 1 ceapa mare - 2 morcovi - 1 cutie foi lasagna - 2 linguri ulei - lapte - 4 linguri faina - 100 g unt - sare - piper - nucsoara - oregano |
Mod de preparare pentru lasagna:
Fierbi foile de lasagna in apa clocotita cu sare si putin ulei conform indicatiilor de pe cutie. Toci ceapa si morcovii marunt si le pui la calit in ulei incins. Dupa ce se rumenesc, adaugi carnea tocata si lasi pe foc circa 15-20 de minute. Adaugi sucul de rosii, mai lasi sa fiarba cinci minute, iar la sfarsit condimentezi cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Pentru sosul bechamel, topesti 50 g unt, adaugi faina si amesteci continuu. Adaugi laptele pana cand sosul devine ca o ciulama. Lasi pana se ingroasa si condimentezi cu sare si oregano, dupa gust. Ungi un vas termorezistent cu untul ramas, asezi un strat de foi, unul de sos cu carne, unul de sos bechamel si unul de cascaval ras. Continui asa pana termini ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Presari cascavalul ramas si introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mic.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu