Ingrediente necesare pentru terina de ficat de rata cu piure de nuci:
- 450 g ficat de rata - 20 ml coniac fin - 1 l lapte - sare - piper - nucsoara Pentru piureul de nuci: - 250 g nuci - 500 ml apa - sare Pentru smochine: - smochine - 10 g zahar - 150 ml vintage maury - 1/2 baton de vanilie - 1/2 lamaie |
Terina de ficat de rata cu piure de nuci se prepara astfel:
Ficatul de rata il pui in lapte cu sare, dupa gust, pentru 30 de minute, dupa care il scoti si indepartezi venele. Il presari cu piper si nucsoara, dupa gust, pui coniacul si il lasi la frigider, acoperit cu folie de plastic sau intr-un vas etans de sticla, intre 1 si 12 ore, dupa preferinta. Pui ficatul in miniforme de terina si coci, la 90 grade C, timp de 40 de minute. Pentru piureul de nuci, pui nucile cu apa si un praf de sare la fiert circa 15 minute, dupa care la lasi sa se receasca si le mixezi in blender. Pentru smochine, amesteci, pe foc mic, vinul cu zaharul, cu batonul de vanilie si cu lamaia si lasi sa fiarba pana scade sosul. Terina se serveste taiata felii, alaturi de piureul de nuci si de smochine acoperite cu sos.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu