Ingrediente folosite pentru vol-au-vent cu pui si ciuperci:
- 400 g aluat foitaj - 300 g ceapa - 200 g ciuperci - 1 kg piept de pui - 80 ml ulei - 50 ml supa de legume - 1 ou - 200 ml smantana lichida - sare - piper |
Vol-au-vent cu pui si ciuperci se prepara astfel:
Intinzi o foaie groasa de 1,5 cm din aluatul de foitaj dezghetat. Decupezi bucati cu o forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm. Cu o alta forma, avand diametrul de 3 cm, decupezi in mijloc. Le ungi cu ou batut si le introduci in cuptor pana capata o culoare galben-aurie. Calesti ceapa in ulei incins pana se inmoaie, pui pieptul de pui, amesteci si apoi adaugi ciupercile taiate cubulete. Stingi totul cu putina supa de legume si lasi sa fiarba cateva minute. Adaugi smantana lichida, potrivesti gustul cu sare si piper si lasi sa dea in cateva clocote. Umpli "cosuletele" cu compozitia de pui si servesti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu