Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 8 februarie 2012

Cozonac cu cacao

Ingrediente pentru cozonac cu cacao:

- 2 cani de faina
- o jumatate de cana de lapte
- o jumatate de cana de zahar
- 2 linguri de unt
- un ou
- 10 g de drojdie
- 2 linguri de cacao
- o lamaie
- un pliculet de zahar vanilat
- o esenta de rom
- sare

Mod de preparare pentru cozonac cu cacao:


     Se dizolva in laptele caldut drojdia si o lingurita de zahar, apoi se adauga o lingura de faina, obtinand o maia care se lasa sa-si dubleze volumul la caldura. Galbenusul se freaca bine cu o lingurita de sare, dupa care se adauga zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom si untul, care in prealabil a fost lasat sa se inmoaie la caldura. Se adauga laptele si faina ramase, precum si maiaua, framantandu-se pana ce aluatul se dezlipeste cu usurinta de pe maini. Se impatureste si se turteste cu lovituri de palma de cateva ori la rand, apoi se acopera vasul cu un servet si se lasa la caldura, sa-si dubleze volumul. Dupa aceea, se incorporeaza cacaua si se da la cuptor, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cozonacul cu cacao se lasa la racit apoi se serveste.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu