Ingrediente pentru cozonac cu cacao:
- 2 cani de faina - o jumatate de cana de lapte - o jumatate de cana de zahar - 2 linguri de unt - un ou - 10 g de drojdie - 2 linguri de cacao - o lamaie - un pliculet de zahar vanilat - o esenta de rom - sare |
Mod de preparare pentru cozonac cu cacao:
Se dizolva in laptele caldut drojdia si o lingurita de zahar, apoi se adauga o lingura de faina, obtinand o maia care se lasa sa-si dubleze volumul la caldura. Galbenusul se freaca bine cu o lingurita de sare, dupa care se adauga zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom si untul, care in prealabil a fost lasat sa se inmoaie la caldura. Se adauga laptele si faina ramase, precum si maiaua, framantandu-se pana ce aluatul se dezlipeste cu usurinta de pe maini. Se impatureste si se turteste cu lovituri de palma de cateva ori la rand, apoi se acopera vasul cu un servet si se lasa la caldura, sa-si dubleze volumul. Dupa aceea, se incorporeaza cacaua si se da la cuptor, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cozonacul cu cacao se lasa la racit apoi se serveste.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu