Ingrediente pentru budinca de cafea:
- 250 g cafea - o cana de lapte - 8 oua - o cana de zahar - 2 linguri de faina - 2 linguri de unt |
Mod de preparare pentru budinca da cafea:
Se fierbe, intr-un ibric, o cana de apa. Cand da in clocot, se ia de pe foc si se adauga cafeaua, acoperind ibricul. Se lasa la infuzat timp de o jumatate de ora. Se amesteca faina in laptele rece, pe foc mic, lasandu-se pana se ingroasa. Dupa aceea, se ia de pe foc, se lasa cateva minute sa se receasca, apoi se adauga untul, frecat spuma, galbenusurile si zaharul. Se freaca pana ce compozitia se omogenizeaza si capata o consistenta spumoasa, apoi se strecoara peste ea cafeaua concentrata. Sase din galbenusurile ramase se bat spuma cu telul, apoi se toarna intr-o forma circulara unsa cu unt. Se toarna deasupra compozitia obtinuta apoi budinca de cafea se coace la cuptor, la foc moale.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu