Ingrediente necesare pentru compot de piersici cu indrusaim:
- 5 kg piersici - 600 g zahar - frunzulite de indrusaim |
Mod de preparare pentru compot de piersici cu indrusaim:
Speli bine borcane de 800 ml. Le asezi pe o tava si le introduci in cuptorul cald, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca, in acest fel sterilizandu-le. Fierbi 3 litri apa si o racesti. Alegi piersici mari, sanatoase, dar mai tari, care sa nu se zdrobeasca la fiert. Le speli si le tai in jumatati, indepartandu-le in acelasi timp samburii. Asezi in borcane piersicile, fara a le presa, astfel incat sa incapa cat mai multe, dar sa ocupe numai 2/3 din volumul borcanului. In fiecare borcan pui cate o frunzulita de indrusaim si 3-4 linguri zahar. Torni apa fiarta si racita, lasand un spatiu gol de 2-3 cm pana la gura borcanului. Capsezi borcanele si verifici prin rasturnare daca s-au inchis etans. Le asezi intr-un vas mare, inalt, captusit cu prosoape, cu ziare printre ele. Torni apa pana la nivelul lichidului din borcane si sterilizezi compotul timp de 20 de minute, cronometrand de la primul clocot al apei din vas. Lasi borcanele sa se raceasca pana a doua zi, in vasul in care au fiert, apoi le depozitezi in camara.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu