Ingrediente necesare pentru inghetata cu trei straturi:
- 6 oua - 180 g zahar - 1 lingura cacao - 50 g ciocolata - 250 g fructe - 100 ml frisca lighida - 1 lingura nes - 50 g nuci |
Primul strat il prepari asa:
Separi albusurile a 3 oua de galbenusuri. Freci pe baie de aburi galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cacaua pana se ingroasa. Bati cele 3 albusuri spuma, la bain-marie si le incorporezi in crema racita, amestecand de jos in sus, apoi adaugi ciocolata rasa. Torni compozitia intr-o tava inalta si o dai la congelator pentru 40 de minute.Al doilea strat il prepari asa:
Bati frisca impreuna cu 3 linguri de zahar, apoi adaugi fructele spalate, curatate de samburi si taiate marunt. Torni amestecul peste primul strat inghetat si congelezi timp de aproximativ 1 ora.Al treilea strat il prepari asa:
Separi albusurile oualor ramase de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul ramas si nesul, amestecand de jos in sus. Bati albusurile spuma la bain-marie si le incorporezi in crema cu nes, amestecand de jos in sus. Adaugi nucile prajite si date prin masina si omogenizezi. Torni cel de-al treilea strat peste primele doua inghetate. Dai din nou la congelator, pentru 1 ora. Tai inghetata in felii groase de 2-3 cm si o servesti decorata cu frisca sau ciocolata rasa.Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu