Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 11 februarie 2013

Inghetata cu trei straturi

Ingrediente necesare pentru inghetata cu trei straturi:


- 6 oua
- 180 g zahar
- 1 lingura cacao
- 50 g ciocolata
- 250 g fructe
- 100 ml frisca lighida
- 1 lingura nes
- 50 g nuci

Primul strat il prepari asa:

        Separi albusurile a 3 oua de galbenusuri. Freci pe baie de aburi galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cacaua pana se ingroasa. Bati cele 3 albusuri spuma, la bain-marie si le incorporezi in crema racita, amestecand de jos in sus, apoi adaugi ciocolata rasa. Torni compozitia intr-o tava inalta si o dai la congelator pentru 40 de minute.

Al doilea strat il prepari asa:

         Bati frisca impreuna cu 3 linguri de zahar, apoi adaugi fructele spalate, curatate de samburi si taiate marunt. Torni amestecul peste primul strat inghetat si congelezi timp de aproximativ 1 ora.

Al treilea strat il prepari asa:

          Separi albusurile oualor ramase de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul ramas si nesul, amestecand de jos in sus. Bati albusurile spuma la bain-marie si le incorporezi in crema cu nes, amestecand de jos in sus.  Adaugi nucile prajite si date prin masina si omogenizezi. Torni cel de-al treilea strat peste primele doua inghetate. Dai din nou la congelator, pentru 1 ora. Tai inghetata in felii groase de 2-3 cm si o servesti decorata cu frisca sau ciocolata rasa.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu