Ingrediente necesare pentru inghetata asortata:
- 400 g fructe de padure - 1 pepene rosu - 1 pepene galben - 2 linguri rom - 300 g zahar pudra - 600 ml frisca lichida - cateva piscoturi pentru ornat |
Inghetata asortata se prepara asa:
Pui fructele de padure in strecuratoare. Le speli sub jet de apa rece, le lasi la scurs si le cureti. Pastrezi cateva fructe pentru decor, iar restul le pasezi, pentru a obtine aproximativ 200 ml suc. Tai in felii cate 1/2 din fiecare pepene. Le cureti de seminte si coaja si la mixezi separat in blender. Stropesti cu rom bucatile de pepeni ramase, le acoperi cu folie de plastic si le dai la rece. Amesteci in vase diferite piureurile de pepene rosu si galben cu cate 100 g zahar pudra si 200 g frisca batuta. Procedezi la fel si cu sucul de fructe de padure. Dai cele 3 vase cu inghetata la congelator, pentru 4 ore. Din ora in ora, scoti vasele si amesteci inghetata. Servesti inghetata asortata in cupe, decorata cu fructele de padure pastrate, cuburi de pepene si piscoturi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu