Pentru guguluf cu mac ai nevoie de:
- 2 lamai - 250 g margarina - 150 g zahar - 4 oua - 400 g faina - 1 plic praf de copt - 100 ml frisca - 100 g mac - 2 linguri lichior de portocale - 250 g zahar pudra |
Guguluful cu mac se prepara asa:
Ungi cu unt o forma inalta, incingi cuptorul la 175 grade Celsius. Speli lamaile cu apa fierbinte, razi coaja si storci sucul. Pui margarina, zaharul si ouale intr-un castron si bati cu mixerul. Incorporezi faina, praful de copt si frisca. Imparti totul in doua, intr-o jumatate incorporezi coaja si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate macul si lichiorul. In forma unsa cu unt torni mai intai aluatul cu mac, apoi cel cu lamaie si marmorezi cu o furculita. Coci circa 50 de minute, amesteci zaharul pudra cu restul sucului de lamaie si torni peste prajitura racita si lasi sa se usuce. Guguluful cu mac il poti orna cu putina coaja de lamaie si zahar pudra.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu