Ingrediente necesare pentru sos bernez:
- 2 oua - 8 linguri de unt - o ceapa - 2 linguri de otet - o legatura de patrunjel - o legatura de tarhon - sare - piper |
Mod de preparare pentru sos bernez:
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la fiert, pe foc moale, impreuna cu otetul si cu putin piper. Se lasa aproximativ un sfert de ora. Intre timp, galbenusurile, incalzite usor pe marginea aragazului, se bat cu telul, adaugand putina apa, apoi turnand incetisor untul topit. Se adauga apoi esenta de ceapa, strecurata printr-un tifon, amestecand in continuare. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul si tarhonul, tocate marunt, cel din urma fiind oparit in prealabil. Se tine la cald, in bain-marie, pana se serveste. Este recomandat la gratare de vita sau peste.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu