Ingrediente necesare pentru sos brun:
- 1 kg oase de porc sau vita - o ceapa - un morcov - o telina - un pastarnac - 2 linguri faina - 4 linguri ulei - o lingura de bulion - 4 catei de usturoi - sare - piper - cimbru - foi de dafin |
Mod de preparare pentru sos brun:
Se spala bine oasele si se sparg, indepartand aschiile, apoi se rumenesc la cuptor intr-o tava uscata. Dupa aceea, se pun la fiert pe foc mic intr-o oala cu doi litri de apa clocotita lasandu-se pana cand lichidul scade la jumatate din cantitatea initiala. Intre timp, ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, apoi se presara faina si se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu supa strecurata. Se amesteca bine, pana se dizolva faina, apoi se adauga bulionul, usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si eventual cateva foi de dafin. Se spumeaza ori de cate ori este cazul si se lasa aproximativ o ora sa fiarba, apoi se strecoara.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu