Ingrediente necesare pentru sos Colbert:
- 1 kg oase - 8 linguri de unt - o lamaie - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru sos Colbert:
Oasele, spalate si sparte cu satarul, se fierb intr-o oala cu doi litri de apa clocotita, lasandu-se pana ce lichidul scade foarte mult, ajungand cam cat o jumatate de cana. Se spumeaza periodic, apoi, pentru a afla momentul in care se termina fierberea, se cufunda o lingurita in supa obtinuta. Daca pe lingurita se formeaza o pojghita lucioasa, se ia oala de pe foc, iar supa se strecoara printr-o bucata de etamina. In cazul in care sosul nu se prepara imediat, esenta obtinuta se da la rece. Cand se prepara, se incinge untul, apoi se adauga esenta, batand energic cu telul pentru omogenizare. Se potriveste gustul cu zeama de lamaie, sare si piper, adaugand si patrunjelul tocat. Se serveste cu preparate din peste.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu