Ingrediente necesare pentru miel cu verdeata:
- 1 pulpa de miel
- 100 g costita afumata
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri unt
- 2 legaturi verdeata
- busuioc
- cimbru
- 1 lingura mustar
- 1 ou
- 2 rosii din bulion
- 1 lingura amidon
- sare
- piper
Mod de preparare pentru miel cu verdeata:
Cureti ceapa si usturoiul, pisezi usturoiul, tai o ceapa marunt, iar pe cealalta mai mare. Tai costita bucatele, o calesti in ulei si adaugi peste ea ceapa si usturoiul maruntite, 1 lingura de unt si lasi pe foc 3 minute. Cand toate sunt calite, le amesteci cu verdeata tocata, busuioc, cimbru, mustar, ou, sare si piper dupa gust. Imbraci pulpa de miel in compozitia de mustar si verdeata si o asezi intr-un vas care merge la cuptor. Adaugi restul de unt, ceapa taiata mare, rosiile taiate cubulete. Dai friptura la cuptor pentru aproximativ 2 ore si din cand in cand o stropesti cu apa calda si cu sosul care se formeaza in tava. Cand este gata, scoti friptura pe farfurie si fierbi sosul care s-a format in tava cu amidonul, ca sa se lege.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu