Ingrediente necesare pentru rulada cu cascaval:
- 5 oua
- 250 ml ulei
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 300 g faina
- 300 g cascaval
Mod de preparare pentru rulada cu cascaval:
Pui laptele la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Cand da in clocot, torni toata faina si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase, lasand sa clocoteasca maximum un minut. Iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca. Incorporezi pe rand galbenusurile in compozitia racita. Nu adaugi pe urmatorul pana nu s-a incorporat precedentul. Adaugi albusurile batute spuma tare, amestecand usor. Torni compozitia intr-o tava de aragaz unsa si tapetata, netezesti si o introduci la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana capata o culoare aurie. O rastorni pe o bucata de staniol sau pe un prosop umezit. O rulezi usor si o lasi 5 minute. Desfaci ruloul si pui cascavalul dat pe razatoare mare. Acesta il poti inlocui si cu o compozitie de branza de vaci cu marar. Rulezi si invelesti rulada intr-un prosop sau staniol si lasi sa se raceasca.
Recomandari:
Reteta Vol-au-vent cu pui si ciuperci
Reteta Pepene galben cu creveti si migdale
Reteta Rulada din piept de pui cu sunca de curcan
Reteta Omleta pascala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu