Ingrediente necesare pentru tiramisu:
- 1 pachet piscoturi mare (400 g) - 250 g mascarpone - 500 ml frisca lichida - 5 oua - 10 linguri zahar - 50 g cacao sau ciocolata - 100 ml coniac - 3 cesti cafea tare fara zahar |
Mod de preparare pentru tiramisu:
Mai intai bati, intr-un bol, galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare. Separat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, iar in alt bol, bati frisca. Adaugi peste galbenusuri mascarpone, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Incorporezi albusurile si la final frisca. Amesteci cafeaua cu coniacul. Imparti crema in trei. Asezi un strat de piscoturi inmuiate in cafea intr-o tava, pui o parte din crema, alt strat de piscoturi inmuiate, iar deasupra se intinde crema ramasa. Pudrezi totul cu cacao sau ciocolata rasa din abundenta si-l dai la rece pana a doua zi.
Recomandari:
Reteta Prajitura cu biscuiti si mere
Reteta Fursecuri cu ciocolata
Reteta Melomacarona
Reteta Fursecuri
Reteta Gogosi cu vin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu