Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 17 februarie 2013

Tiramisu

Ingrediente necesare pentru tiramisu:


- 1 pachet piscoturi mare (400 g)
- 250 g mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 5 oua
- 10 linguri  zahar
- 50 g cacao sau ciocolata
- 100 ml coniac
- 3 cesti cafea tare fara zahar

Mod de preparare pentru tiramisu:


            Mai intai bati, intr-un bol, galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare. Separat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, iar in alt bol, bati frisca. Adaugi peste galbenusuri mascarpone, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Incorporezi albusurile si la final frisca. Amesteci cafeaua cu coniacul. Imparti crema in trei. Asezi un strat de piscoturi inmuiate in cafea intr-o tava, pui o parte din crema, alt strat de piscoturi inmuiate, iar deasupra se intinde crema ramasa. Pudrezi totul cu cacao sau ciocolata rasa din abundenta si-l dai la rece pana a doua zi.












Recomandari:

Reteta  Prajitura cu biscuiti si mere 
Reteta  Fursecuri cu ciocolata  
Reteta  Melomacarona  
Reteta  Fursecuri 
Reteta  Gogosi cu vin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu