Ingrediente necesare pentru prajitura marmota:
Pentru blat ai nevoie: - 300 g biscuiti fragezi - 3-4 linguri crema de ciocolata - 200 g unt topit - 1 esenta de rom - 250 g visine fara samburi ( din compot sau proaspete) Pentru crema ai nevoie: - 2 cutii branza proaspata cu smantana - 5 linguri zahar pudra - 1 esenta de lamaie - 4-5 linguri frisca lichida - 2 plicuri gelatina Pentru ornat ai nevoie: - visine - 2 plicuri tort jeleu rosu |
Mod de preparare pentru prajitura marmota:
Dai biscuiti prin masina de tocat, apoi amesteci cu untul topit, crema de ciocolata si esenta de rom pana se formeaza o pasta omogena. Intinzi compozitia intr-o tava medie in strat uniform o presezi bine cu mana si o dai la frigider
Pentru crema, mixezi frisca cu branza proaspata cu smantana, adaugi zaharul, esenta si la final geletina inmuiata in apa rece si topita pe baie de aburi, dar fara sa fiarba, turnata in fir subtire. Deasupra blatului de biscuiti asezi visinile scurse, apoi intinzi crema de branza. Pui deasupra visine din loc in loc, torni jeleul preparat conform indicatiilor de pe ambalaj si dai prajitura la frigider pentru cel putin doua ore.
Recomandari:
Reteta Jeleu de lamaie
Reteta Rulada de post economica
Reteta Prajitura cu biscuiti si mere
Reteta Fursecuri cu ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu