Ingrediente necesare pentru inimioare roz:
Pentru blat ai nevoie: - 150 g faina - 1 lingurita praf de copt - 75 g zahar - 1 galbenus - 1 ou - 1 plic zahar vanilat - 75 g unt - 150 g migdale macinate Pentru glazura ai nevoie: - 150 g zahar pudra - 1 albus - 3 picaturi esenta de rom - 2-3 picaturi colorant alimentar rosu |
Mod de preparare pentru inimioare roz:
Pe o planseta, amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, galbenusul, untul rece taiat bucati si migdalele macinate. Framanti aluatul rapid, cu mainile, il modelezi in forma de bila, il infasori in folie de plastic si-l dai la frigider 30 de minute. Pe planseta presarata cu faina intinzi o foaie subtire din aluat si decupezi cu o forma speciala inimioare. Le asezi intr-o tava cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Procedezi la fel si cu aluatul ramas. Amesteci zaharul pudra cu albusul pana obtii o glazura groasa, dar fluida. Opresti doua linguri din aceasta compozitie, iar la restul adaugi esenta de rom si colorant cat sa obtii o glazura roz, cu care glazurezi inimioarele. Spritezi deasupra glazura alba si intinzi cu o scobitoare. Le lasi sa se usuce si le pastrezi la rece.
Recomandari:
Reteta Guguluf cu mac
Reteta Briose aromate
Reteta Chec glazurat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu