Ingrediente folosite la paste pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline:
- 30 g seminte de pin - 1 pahar masline verzi umplute cu pasta de ardei rosu - 60 g parmezan - frunze busuioc - 60 ml ulei de masline - sare - piper - 4 linguri otet - 500g pappardelle - 150 g rosii cherry |
Mod de preparare paste pappardelle cu rosii cherry si pesto de masline:
Pentru sosul pesto: se pun semintele de pin intr-o tigaie si se prajesc, fara ulei, iar apoi se lasa la racit, se scurg maslinele verzi, frunzele de busuioc se folosesc pentru ornat. Maslinele, semintele de pin si cubuletele de parmezan se uniformizeaza intr-un piure, adaugandu-se 50 ml de ulei. Se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri de otet. Pastele se fierb in apa sarata din belsug, intre timp rosiile cherry se spala si se prajesc usor in uleiul de masline ramas incalzit in prealabil, se inabuse cu otetul ramas. Se toarna pastele in tigaie, impreuna cu jumatate din pesto si se amesteca, potrivindu-se gustul. Restul de pesto se foloseste la servit, iar frunzele de busuioc se folosesc pentru garnitura.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu