Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran

Ingrediente folosite pentru somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran:


- 4 fileuri de somon salbatic
- 2 salote
- 3 felii de toast
- 2 lingurite de mustar
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite otet
- piper
- 1 kg de cartofi pentru fiert
- ulei pentru forme
- 150 g frisca
- 1 pliculet sofran


Mod de preparare pentru reteta somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran:

   Fileurile de somon se lasa la decongelat. Se curata salotele si se taie marunt, feliile de toast se curata de coaja si se faramiteaza marunt. Se amesteca cele doua cu mustar, ulei si otet, adaugandu-se dupa gust, sare si piper. Se curata cartofii si se taie marunt. Se pun la fiert in apa sarata vreme de 20-25 minute, pana devin foarte moi. Se spala somonul, se tamponeaza pentru a absorbi apa, se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o forma pentru sufleuri unsa cu ulei. Se toarna deasupra amestecul de mustar si se lasa la copt in cuptorul preincalzit la 180 g C vreme de 12-15 minute. Frisca si sofranul se dau in fiert si se lasa deoparte, acoperite. Se scurg cartofii si se toarna frisca amestecata cu sofran printr-o sita fina. Se zdrobesc cartofii pana se obtine un piure fin, care se condimenteaza dupa gust. Se serveste alaturi de somon.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu