Ingrediente folosite pentru piftie cu sorici si ficat de porc:
- 500 g ficat de porc - 500 g sorici - 1 ceapa - 4 catei de usturoi - 1/2 lingurita boabe de piper - 100 ml ulei - sare - piper |
Mod de preparare pentru piftie cu sorici si ficat de porc:
Dupa ce il parlesti bine, il cureti, il speli si il tai in felii groase pe care le pui le fier pentru 1 ora in apa cu sare si boabe de piper. Cureti ceapa si o adaugi intreaga la fiert, iar din cand in cand iei grasimea care se ridica la suprafata. Probezi pe o farfurie daca se incheaga zeama, iar daca mai este nevoie, o strecori si o mai fierbi inca o data la foc mic. La sfarsitul fierberii adaugi usturoiul zdrobit si sarezi dupa gust. Speli ficatul in mai multe ape, apoi il tai in felii subtiri, pe care le inabusi timp de 10 minute cu ulei si putina apa. Cand este bine patruns, stingi focul, sarezi si piperezi dupa gust. Tai ficatul racit in cubulete, iar soriciul bine fiert in fasii subtiri. Le aranjezi cat mai estetic intr-un vas adanc sau in castronele. Repartizezi zeama calduta in toate vasele. Dai piftia cu sorici si ficat de porc la rece, iar dupa ce s-a inghegat o rastorni pe un platou.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu