Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 3 decembrie 2012

Piftie cu sorici si ficat de porc

Ingrediente folosite pentru piftie cu sorici si ficat de porc:



- 500 g ficat de porc
- 500 g sorici
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 100 ml ulei
- sare
- piper

     Mod de preparare pentru piftie cu sorici si ficat de porc:



    Dupa ce il parlesti bine, il cureti, il speli si il tai in felii groase pe care le pui le fier pentru 1 ora in apa cu sare si boabe de piper. Cureti ceapa si o adaugi intreaga la fiert, iar din cand in cand iei grasimea care se ridica la suprafata. Probezi pe o farfurie daca se incheaga zeama, iar daca mai este nevoie, o strecori si o mai fierbi inca o data la foc mic. La sfarsitul fierberii adaugi usturoiul zdrobit si sarezi dupa gust. Speli ficatul in mai multe ape, apoi il tai in felii subtiri, pe care le inabusi timp de 10 minute cu ulei si putina apa. Cand este bine patruns, stingi focul, sarezi si piperezi dupa gust. Tai ficatul racit in cubulete, iar soriciul bine fiert in fasii subtiri. Le aranjezi cat mai estetic intr-un vas adanc sau in castronele. Repartizezi zeama calduta in toate vasele. Dai piftia cu sorici si ficat de porc la rece, iar dupa ce s-a inghegat o rastorni pe un platou.



Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu