Ingrediente necesare pentru guguluf cu cartofi :
- 2 cartofi potriviti - 5 oua - 200 g unt - 150 g zahar pudra - 1 esenta de vanilie - coaja rasa de la o lamaie - 50 g zahar tos - 250 g faina - 1 praf de copt - 150 g ciocolata Pentru glazura: - 100 g ciocolata - 4 linguri de ulei - 50 g alune |
Mod de preparare pentru guguluf cu cartofi:
Fierbi cartofii cu sare, ii scurgi, ii lasi la racit si-i dai pe razatoarea mare. Mixezi untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugi treptat galbenusurile, coaja rasa de lamaie si un varf de cutit de sare. Bati albusurile spuma tare cu zaharul tos si le incorporezi in amestecul cu galbenusuri. Amesteci cartofii rasi , ciocolata in bucati mici si faina cernuta cu praful de copt. Pui aluatul cu lingura intr-o forma de guguluf unsa si tapetata si apesi usor. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute. Trebuie sa fie rumenit deasupra. Il lasi sa se raceasca in forma, il rastorni, il glazurezi cu ciocolata si il presari cu alune pisate. Lasi glazura sa se intareasca si poti sa-l servesti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu