Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 14 ianuarie 2013

Guguluf cu cartofi

Ingrediente necesare pentru guguluf cu cartofi :


- 2 cartofi potriviti
- 5 oua
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 g zahar tos
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- 150 g ciocolata

Pentru glazura:

- 100 g ciocolata
- 4 linguri de ulei
- 50 g alune


Mod de preparare pentru  guguluf cu cartofi:



    Fierbi cartofii cu sare, ii scurgi, ii lasi la racit si-i dai pe razatoarea mare. Mixezi untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugi treptat galbenusurile, coaja rasa de lamaie si un varf de cutit de sare. Bati albusurile spuma tare cu zaharul tos si le incorporezi in amestecul cu galbenusuri. Amesteci cartofii rasi , ciocolata in bucati mici si faina cernuta cu praful de copt. Pui aluatul cu lingura intr-o forma de guguluf unsa si tapetata si apesi usor. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute. Trebuie sa fie rumenit deasupra. Il lasi sa se raceasca in forma, il rastorni, il glazurezi cu ciocolata si il presari cu alune pisate. Lasi glazura sa se intareasca si poti sa-l servesti.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu