Ingrediente folosite pentru ciocolata cu lamaie si inghetata de lamaie:
Pentru ciocolata:
- 500 ml apa - 5 g ceai englezesc - 25 g zahar - 3 foi gelatina - 8 g agar (pudra dintr-o alga) - 350 g ciocolata 50-60 % - cacao Pentru inghetata de lamaie: - 525 ml lapte - 100 g zahar - 100 ml suc de lamaie - 75 galbenus -1 g stabilizator |
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 3 albusuri
- 400 g pudra de cacao<
Pentru sosul de pomelo:
- 200 ml suc de pomelo
- 50 g zahar
- 1 g sofran
Mod de preparare pentru reteta ciocolata cu lamaie si inghetata de lamaie:
Amesteci apa cu ceaiul, zaharul, agar si gelatina si incalzesti, fara sa dea in clocot. O dai la frigider pentru doua ore, dupa care pui jeleul in blender, adaugi ciocolata topita si mixezi bine. Torni amestecul in forme si dai la rece. Pentru inghetata de lamaie, incalzesti laptele amestecat cu zaharul si adaugi galbenusul si restul ingredientelor, amestecand usor. O congelezi. Pentru "cacao" mixezi zaharul cu untul. Bati albusurile spuma si incorporezi pudra de cacao si untul cu zaharul. Pui compozitia pe o foaie de pergament, la 150 grade C, 20 minute. O lasi sa se raceasca, dupa care mixezi in blender. Pentru pomelo, incalzesti sucul de pomelo cu zaharul si sofranul. Servesti ciocolata pe un platou alaturi de "cacaua" mixata si sosul de pomelo.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu