Ingrediente folosite pentru chec glazurat:
- 5 oua - 1 cana zahar - 5 linguri ulei - 1 cana de faina - 2 linguri cacao - 1 esenta de vanilie - 1 praf de sare Pentru glazura: - 100 g ciocolata - 2-3 linguri lapte - 3 linguri ulei |
Checul glazurat se prepara asa:
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul si bati pana se topeste. Bati galbenusurile cu uleiul si esenta si le adaugi peste albusuri, mixand continuu. Presari faina pe toata suprafata compozitiei si amesteci usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus. Imparti compozitia in doua. Intr-o parte incorporezi cacaua usor, iar cealalta ramane alba. Ungi si tapetezi o tava de cozonac cu striatii (sau normala) si torni compozitia cu cacao, iar pe mijloc, dintr-un capat in celalalt compozitia alba. Introduci forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 40-45 minute. Il lasi sa se raceasca, dupa care il rastorni. Amesteci ciocolata rasa cu laptele si uleiul si le topesti pe baie de aburi. Asezi checul rasturnat (striatiile vor fi deasupra) pe un gratar si il imbraci in glazura de ciocolata. Il lasi pana se intareste glazura, dupa care il tai felii.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu