Ingrediente necesare pentru terina cu ciocolata alba:
- 225 g ciocolata alba - 300 ml frisca lichida sau smantana - 225 branza grasa de vaci bine scursa - 2 linguri coaja rasa de portocala - 125 g zahar fin - 350 g capsuni, zmeura, mure - 1 lingura coniac - frunze de menta pentru decor |
Terina cu ciocolata alba se prepara astfel:
Ungi cu putin ulei o forma de chec si o tapetezi cu folie. Rupi ciocolata bucati, o topesti la bain-marie, iei vasul de pe foc, amesteci bine si lasi ciocolata se sa raceasca. Freci branza pana devine cremoasa, adaugi coaja rasa de portocala, 50 g de zahar si amesteci bine. Adaugi frisca batuta, ciocolata topita si racita si omogenizezi. Cu o lingura, pui compozitia in forma de chec, nivelezi si o introduci la congelator cel putin patru ore. Amesteci, intr-o cratita, fructele cu zaharul ramas si le pui pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi adaugi coniacul. Servesti terina cu ciocolata alba taiata felii, alaturi de fructele cu coniac si decorate cu frunze de menta.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu