Ingrediente folosite pentru desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide:
Pentru mousse:
- 600 g ciocolata de menaj cu lapte - 60 ml smantana vegetala UHT - 30-40 ml lichior de cafea - 300 ml frisca lichida foarte rece - 100 g zahar pudra - 150 g stafide - 2-3 felii de cozonac Pentru aluat: - circa 250 g faina - 1/2 lingurita sare - 2-3 linguri zahar - circa 150 g unt rece - 1 lingura bors foarte rece - 3-4 linguri apa foarte rece |
Modul de preparare a desertului cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide:
Pentru aluat, pui in robot faina, sarea, zaharul, untul taiat cuburi si amesteci pana obtii o compozitie nisipoasa. Adaugi borsul si apa si amesteci pana obtii o pasta ferma si maleabila. Intinzi aluatul intr-o tava rotunda de circa 23-26 cm. O pui la frigider pentru 15-20 de minute, apoi in cuptor, la 190 grade C pentru 20 de minute. O scoti din cuptor si lasi la racit la temperatura camerei. Bati frisca cu zaharul pudra pana devine foarte ferma. Pui pe baie de aburi smantana pana ajunge la 60-70 grade C. Torni in ploaie ciocolata rasa, lichiorul de cafea si amesteci continuu pana cand ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza. O iei de pe foc si o lasi sa se raceasca atat cat sa poata fi turnata. Pui frisca peste ciocolata si, cu miscari foarte delicate, omogenizezi. Scoti blatul din forma, presari stafidele si bucatile de cozonac si torni crema. O pui la frigider pentru minimum o ora, dupa care o poti servi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu