Ingrediente folosite pentru deliciul cu mousse de ciocolata si cafea:
|
Pentru blat: - 200 g faina - 4 oua - 50 g zahar - 100 ml ulei - 100 g ciocolata - 15 g zahar pudra |
- 300 g ciocolata cu crema de cafea
- 25 ml cafea foarte concentrata
- 50 g albus de ou batut spuma
- 120 g frisca lichida
- 20 g foi de gelatina
- 25 g zahar
Mod de preparare pentru deliciu cu mousse de ciocolata si cafea:
Pentru blat, bati galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina, uleiul, ciocolata topita si la final albusurile batute spuma tare. Torni compozitia intr-o forma cu baza detasabila unsa si tapetata si coci 20-30 de minute. Lasi sa se raceasca in forma. Pentru mousse, topesti ciocolata in bain-marie impreuna cu cafeaua. Lasi sa se raceasca putin si adaugi gelatina inmuiata in prealabil si topita. Dupa ce se raceste, adaugi frisca batuta bine cu zaharul si la final albusul batut spuma. Torni mousse-ul peste blatul insiropat ( il lasi in forma) si dai la rece patru ore. Il decorezi dupa preferinta.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu