Ingrediente necesare pentru tort espresso:
Pentru blat ai nevoie:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 60 g faina
- 40 g amidon
- 1 varf de cutit praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingura margarina si hartie de copt pentru forma
Pentru umplutura si decor ai nevoie:
- 3 plicuri gelatina
- 100 ml cafea espresso
- 600 ml frisca lichida
- 4 linguri gem de prune
- 50 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare pentru tort espresso:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, cu zaharul si 3 linguri apa rece. In spuma tare obtinuta, adaugi treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt si cacaua. Ungi cu margarina si tapetezi cu hartie de copt o forma detasabila de tort. Torni aluatul si il coci 20-25 de minute, la foc mijlociu.
Pentru umplutura, inmoi gelatina in 150 ml apa rece, pentru 10 minute. O topesti apoi in cafeaua espresso fierbinte, amestecand continuu pana la dizolvarea completa. Intre timp, bati cele 600 ml frisca lichida. Pastrezi 6 linguri de frisca pentru ornarea tortului, iar restul o amesteci cu gelatina dizolvata in espresso. Dupa ce blatul s-a racit in forma in care l-ai copt, intinzi un strat de gem, presari 1/2 din fulgii de ciocolata, torni umplutura si acoperi cu foaia de balt ramasa. Dai tortul la frigider. Dupa 3 ore, scoti tortul din forma pe un platou, il imbraci in frisca, folosind spritul si il decorezi cu fulgii de ciocolata ramasi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu