Ingrediente necesare pentru tort cu iaurt si caise:
Pentru blat ai nevoie:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- cate 1 lingura unt si faina pentru forma
Pentru crema ai nevoie:
- 2 plicuri (20) gelatina
- 1 borcan (850 ml) compot de caise
- 600 g iaurt
- 60 g zahar
- 1 lamaie
- 200 ml frisca lichida
- 2 albusuri
- 1 cutie compot de ananas
Mod de preparare pentru tort cu iaurt si caise:
Blatul il pregatesti asa: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, pui treptat zaharul si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand de jos in sus. Torni compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coci blatul timp de 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Lasi blatul la racit in forma, apoi il scoti si il tai in doua foi.
Crema o pregatesti asa: Scurgi caisele in strecuratoare, apoi tai 3/4 din ele in cubulete. Pui la inmuiat gelatina in 100 ml zeama de compot, iar dupa 10 minute o topesti la bain-marie. Amesteci iaurtul cu 2 linguri de zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, caisele taiate si gelatina calduta. Bati albusurile spuma cu zaharul, pe baie de aburi si le incorporezi usor in crema de iaurt. Asezi o foaie de blat in forma detasabila de tort, torni crema, acoperi cu blatul ramas si dai tortul la rece pentru 3 ore. Il imbraci in frisca batuta si il decorezi cu rondele de ananas si caisele ramase.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu