Ingrediente necesare pentru tort de cafea instant si coniac:
Pentru blat ai nevoie:
- 50 g margarina
- 2 linguri cafea instant
- 6 oua
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura ai nevoie:
- 4 foi de gelatina sau 10 g gelatina granulata
- 4 galbenusuri
- 400 ml frisca
- 3 linguri zahar
- 2 linguri suc de lamaie
- 50 ml coniac
- 2 linguri cafea instant
Pentru decor ai nevoie:
- 12 boabe de cafea
- 3 linguri zahar pudra
- 4 linguri fulgi de ciocolata
- 3 linguri cacao
- 300 ml frisca
- 3 linguri nes
Mod de preparare pentru tort de cafea instant si coniac:
Incingi cuptorul la 175 grade Celsius. Dizolvi cafeaua in 2 linguri de apa fiarta. Separi galbenusurile de albusuri. Amesteci spuma galbenusurile cu margarina, zaharul tos, cel vanilat si cafeaua adaugata treptat. Bati spuma albusurile. Amesteci faina cu praful de copt, apoi incorporezi spuma de albusuri si crema de galbenusuri. Torni aluatul intr-o forma de tort (26 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Dai aluatul circa 30-35 de minute, la cuptor. Dupa racire, tai blatul in 3 foi orizontale. Dizolvi cafeaua in 75 ml apa fierbinte, cu zahar dupa gust si insiropezi blaturile. Bati galbenusurile cu zaharul, coniacul si sucul de lamaie, la bain-marie. Dizolvi gelatina in compozitie, amesteci, apoi o lasi la rece. Cum incep sa se inchege, bati frisca si o incorporezi in crema. Ungi foile de blat cu crema. Bati frisca pentru decor impreuna cu zaharul pudra si nesul. Ornezi tortul cu frisca, pudra de cacao, boabe de cafea si fulgi de ciocolata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu