Ingrediente necesare pentru supa de dovleac:
- 500 g dovleac
- 100 ml smantana vegetala
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 bucata de ghimbir
- ulei
- patrunjel
- sare
Mod de preparare pentru supa de dovleac:
Scobesti un dovleac si indepartezi semintele. Miezul il tai in bucati. Cureti toate legumele si le tai in cuburi, apoi pui doua linguri de ulei la incins si calesti iute ceapa, usturoiul, pui morcovul, ardeiul si telina. Amesteci 1-2 minute, completezi cu apa, adaugi dovleacul si lasa-l sa fiarba 45 de minute. Cand legumele sunt moi, pasezi supa cu blenderul si dregi de sare. Adaugi incet smantana si torni totul in dovleacul curatat. Decorezi cu felii de ardei iute, felii de ghimbir foarte subtiri si frunze de patrunjel.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu