Ingrediente necesare pentru tort de lamaie:
Pentru blat ai nevoie:
- 2 oua
- 3 linguri apa fierbinte
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g faina
- 10 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 50 g unt
- cate 1 lingura unt si faina pentru forma
Pentru crema ai nevoie:
- 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de lamaie
- 200 ml lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 linguri zahar pudra
- felii de lamaie pentru decor
Mod de preparare pentru tort de lamaie:
Blatul il pregatesti asa: Mixezi ouale cu apa pana obtii o spuma. Adaugi zaharul si zaharul vanilat, amestecand continuu, timp de 2 minute, la viteza mare. Presari faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaua si mixezi la viteza mica, iar la sfarsit incorporezi untul inmuiat la temperatura camerei. Torni compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. O introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mijlociu, timp de aproximtiv 20 de minute. Scoti blatul din forma si il lasi sa se raceasca.
Crema o pregatesti asa: Torni praful de crema intr-un castron, il amestecicu laptele si zaharul mixezi , iar la sfarsit adaugi coaja de lamaie. Tai blatul in trei foi orizontale, pe care la umpli cu 3/4 din crema si le suprapui. Decorezi cu crema ramasa, coaja rasa si felii subtiri de lamaie.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu