Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 11 februarie 2014

Tort cu visine

Ingrediente necesare pentru tort cu visine:


Pentru blat ai nevoie:

- 100 g ciocolata cu lapte
- 5 oua
- 10 linguri visinata
- 200 g zahar pudra
- 200 g faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de sare
- hartie de copt si 1 lingura unt pentru forma

Pentru crema si decor ai nevoie:

- 1 borcan mare compot de visine
- 300 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor pentru frisca
- 80 g zahar pudra
- 2 plicuri gelatina
- 200 g dulceata de visine
- 100 g ciocolata de menaj


Mod de preparare pentru tort cu visine:


    Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi adaugi treptat 5 linguri de visinata, ciocolata rasa fin si faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Bati spuma tare albusurile cu sarea si le incorporezi amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 50 de minute. Scurgi visinele din compot. Inmoi gelatina timp de 10 minute, in 100 ml zeama rece de compot, apoi o topesti la bain-marie si o lasi sa se racoreasca fara sa se inchege. Bati frisca impreuna cu zaharul pudra si intaritorul. In jumatate din cantitatea de frisca, torni in fir subtire gelatina topita pe baie de aburi. Adaugi 3/4 din visinele din compot si omogenizezi crema. Tai blatul racit in doua foi orizontale, pe care le insiropezi cu visinata ramasa. Asezi din nou primul blat in forma de tort, il ungi cu dulceata, torni crema si acoperi cu cel de-al doilea blat. Dai tortul la rece pentru 2 ore, pana cand crema se intareste. Inainte de servire, il scoti din forma, il asezi pe un platou, il decorezi cu frisca, visinele ramase si ciocolata rasa, folosindu-ti imaginatia. Este de preferat sa-l servesti dupa ce l-ai tinut la rece.




Recomandari:

Reteta  Tort de ciocolata cu fluturi albi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu