Ingrediente necesare pentru tort de cacao cu nuca:
Pentru blat iti trebuie:
- 7 oua
- 1 praf de sare
- 14 linguri de zahar tos
- 7 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- hartie de copt
Pentru crema iti trebuie:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri praf budinca de vanilie
- 450 g nuca macinata
- 400 g unt
- 350 g zahar pudra
- 2 fiole esenta de rom
Pentru sirop iti trebuie:
- 50 ml apa
- 50 g zahar
- 2-3 linguri cafea macinata
Pentru decor iti trebuie:
- miez de nuca intreg, simplu sau cu zahar caramelizat
- fasii de zahar caramel
Mod de preparare pentru tort de cacao cu nuca:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare cu sare si adaugi treptat zaharul, apoi bati in continuare pana se intareste bezeaua. Pui galbenusurile unul cate unul si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus, apoi incorporezi si faina. Coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt. Dizolvi praful de budinca in lapte si fierbi la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu, lasi crema la racit. Freci spuma untul moale cu zaharul si adaugi lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom. Prepari pe foc un sirop din zahar, apa si cafeaua concentrata. Tai blatul racit in 2 foi orizontale, pe care le insiropezi separat. Intinzi 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si suprapui celalalt blat. Imbraci tortul cu crema ramasa si il decorezi dupa preferinta, cu nuci intregi si fasii de caramel sau cu nuci prajite si tocate marunt.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu