Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 29 ianuarie 2014

Tort savuros cu frisca, visine si ciocolata

Ingrediente necesare pentru tort savuros cu frisca, visine si ciocolata:

 

Pentru blatul negru iti trebuie:

 

- 2 lingurite de cafea
- 80 g faina
- 1 lingurita cacao
- 1 lingura zahar
- 1 praf de sare
- 1 galbenus
- 40 g margarina

Pentru blatul alb iti trebuie:

 

- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare

Pentru umplutura iti trebuie:

 

- 700 ml compot de visine fara samburi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri rase de amidon
- 50 g ciocolata de menaj
- 800 ml frisca
- 3 plicuri intaritor de frisca

Mod de preparare pentru tort savuros cu frisca, visine si ciocolata:


              Blatul negru il pregatesti asa: Amesteci ingredientele solide cu galbenusul, apoi le framanti cu margarina. Modelezi o bila, o invelesti in folie de aluminiu si o dai 1/2 ora la frigider. Preincalzesti cuptorul la 200 C. Intinzi aluatul, il asezi intr-o forma de tort ( 26 cm ) si il dai la cuptor timp de 12 minute. Scoti blatul si il lasi la racit.
             Blatul alb il pregatesti asa: Bati albusurile spuma tare, cu zaharul si cu praful de sare, apoi incorporezi treptat faina si praful de copt. Torni compozitia in aceeasi forma de tort in care ai copt si blatul negru. Dupa ce blatul s-a copt, il lasi la racit si il tai in 3 foi. Separat, topesti ciocolata de menaj. Pui blatul negru pe un platou, torni ciocolata topita si uniformizezi. Peste stratul de ciocolata, asezi o foaie de blat alb.
               Umplutura o pregatesti asa: Scurgi visinile, pui zeama compotului intr-o cratita pe foc, adaugi zaharul si amidonul dizolvat in zeama de lamaie, iar dupa cateva minute si visinile. Bati frisca impreuna cu intaritorul si pui 6-7 linguri pe primul blat alb, apoi asezi 1/2 din cantitatea de visine, din nou blat alb, frisca, visine, iar blat si decorezi cu visine si ciocolata.














Recomandari: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu