Ingrediente necesare pentru tort savuros cu frisca, visine si ciocolata:
Pentru blatul negru iti trebuie:
- 2 lingurite de cafea
- 80 g faina
- 1 lingurita cacao
- 1 lingura zahar
- 1 praf de sare
- 1 galbenus
- 40 g margarina
Pentru blatul alb iti trebuie:
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 700 ml compot de visine fara samburi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri rase de amidon
- 50 g ciocolata de menaj
- 800 ml frisca
- 3 plicuri intaritor de frisca
Mod de preparare pentru tort savuros cu frisca, visine si ciocolata:
Blatul negru il pregatesti asa: Amesteci ingredientele solide cu galbenusul, apoi le framanti cu margarina. Modelezi o bila, o invelesti in folie de aluminiu si o dai 1/2 ora la frigider. Preincalzesti cuptorul la 200 C. Intinzi aluatul, il asezi intr-o forma de tort ( 26 cm ) si il dai la cuptor timp de 12 minute. Scoti blatul si il lasi la racit.
Blatul alb il pregatesti asa: Bati albusurile spuma tare, cu zaharul si cu praful de sare, apoi incorporezi treptat faina si praful de copt. Torni compozitia in aceeasi forma de tort in care ai copt si blatul negru. Dupa ce blatul s-a copt, il lasi la racit si il tai in 3 foi. Separat, topesti ciocolata de menaj. Pui blatul negru pe un platou, torni ciocolata topita si uniformizezi. Peste stratul de ciocolata, asezi o foaie de blat alb.
Umplutura o pregatesti asa: Scurgi visinile, pui zeama compotului intr-o cratita pe foc, adaugi zaharul si amidonul dizolvat in zeama de lamaie, iar dupa cateva minute si visinile. Bati frisca impreuna cu intaritorul si pui 6-7 linguri pe primul blat alb, apoi asezi 1/2 din cantitatea de visine, din nou blat alb, frisca, visine, iar blat si decorezi cu visine si ciocolata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu