Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu fluturi albi:
Pentru blat iti trebuie:
- 150 g ciocolata amaruie
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 5 oua
- 100 g miez de nuca
- 100 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingura ulei
Pentru glazura iti trebuie:
- 200 g ciocolata ( 100 g amaruie, 100 g cu lapte )
- 200 ml frisca
- 1-2 linguri coniac
Pentru decor iti trebuie:
- 200 g ciocolata alba
Mod de preparare pentru tort de ciocolata cu fluturi albi:
Blatul il pregatesti asa: Amesteci untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Separi galbenusurile de albusuri, bati spuma albusul rece, cu un praf de sare. Amesteci nucile macinate, cu faina cernuta de doua ori, impreuna cu praful de copt. In compozitia de unt, adaugi pe rand galbenusurile, amestecand energic dupa fiecare. Incorporezi ciocolata rupta in bucatele si topita in prealabil, la bain-marie, apoi adaugi faina si la urma, albusurile spuma. Amesteci de jos in sus. Ungi o forma cu ulei, o tapetezi cu hartie de copt si torni compozitia. Dai la cuptor 40-50 de minute, la foc mic, apoi scoti blatul si il lasi sa se raceasca.
Glazura o pregatesti asa: Pui frisca pe foc foarte mic si adaugi ciocolata rupta in bucatele, amestecand continuu pana la topire, fara a lasa frisca sa fiarba. Adaugi coniacul si omogenizezi. Torni glazura calduta in mijlocul blatului si lasi sa se scurga bine, pentru a acoperi si marginile. Cand blatul s-a racorit, il introduci in frigider. Pe o foaie de copt bine intinsa, desenezi cu creionul fluturi. Intorci foaia, pentru a nu patrunde creion in ciocolata. Topesti ciocolata alba la bain-marie si umpli un pos cu aceasta compozitie. Trasezi fluturii dupa modelul desenat. Lasi putin pe masa, apoi dai la congelator. Scoti dupa cateva minute, desfaci usor fluturii de pe hartie, cu o spatula si ii asezi pe tort. Poti desena direct pe tort, cu glazura de ciocolata alba.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu