Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 28 ianuarie 2014

Tort de ciocolata cu fluturi albi

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu fluturi albi:

 

Pentru blat iti trebuie:


- 150 g ciocolata amaruie
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 5 oua
- 100 g miez de nuca
- 100 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingura ulei

Pentru glazura iti trebuie:


- 200 g ciocolata ( 100 g amaruie, 100 g cu lapte )
- 200 ml frisca
- 1-2 linguri coniac

Pentru decor iti trebuie:


- 200 g ciocolata alba

Mod de preparare pentru tort de ciocolata cu fluturi albi:



             Blatul il pregatesti asa: Amesteci untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Separi galbenusurile de albusuri, bati spuma albusul rece, cu un praf de sare. Amesteci nucile macinate, cu faina cernuta de doua ori, impreuna cu praful de copt. In compozitia de unt, adaugi pe rand galbenusurile, amestecand energic dupa fiecare. Incorporezi ciocolata rupta in bucatele si topita in prealabil, la bain-marie, apoi adaugi faina si la urma, albusurile spuma. Amesteci de jos in sus. Ungi o forma cu ulei, o tapetezi cu hartie de copt si torni compozitia. Dai la cuptor 40-50 de minute, la foc mic, apoi scoti blatul si il lasi sa se raceasca.
             Glazura o pregatesti asa: Pui frisca pe foc foarte mic si adaugi ciocolata rupta in bucatele, amestecand continuu pana la topire, fara a lasa frisca sa fiarba. Adaugi coniacul si omogenizezi. Torni glazura calduta in mijlocul blatului si lasi sa se scurga bine, pentru a acoperi si marginile. Cand blatul s-a racorit, il introduci in frigider. Pe o foaie de copt bine intinsa, desenezi cu creionul fluturi. Intorci foaia, pentru a nu patrunde creion in ciocolata. Topesti ciocolata alba la bain-marie si umpli un pos cu aceasta compozitie. Trasezi fluturii dupa modelul desenat. Lasi putin pe masa, apoi dai la congelator. Scoti dupa cateva minute, desfaci usor fluturii de pe hartie, cu o spatula si ii asezi pe tort. Poti desena direct pe tort, cu glazura de ciocolata alba.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu