Ingrediente necesare pentru tocanita de pui si legume:
- 1 1/2 kg carne de pui fara os (piept si pulpe dezosate)
- 2 cepe rosii
- 3-4 cartofi
- 6-8 ardei grasi diferit colorati
- 4-5 rosii
- 200 g ciuperci
- 200 g orez
- delikat gust de gaina dupa gust
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 75 ml ulei
Mod de preparare pentru tocanita de pui si legume:
Speli carnea si o tai felii potrivite, (sau o poti lasa si bucati mai mari) pe care le bati cu ciocanul, ca pentru snitele si le presari cu sare si piper dupa gust. Cureti si speli ceapa, ardeii, ciupercile si cartofii. Tai ceapa marunt, ardeii in fasii late, ciupercile in felii si cartofii in cuburi mari. Calesti ceapa in ulei incins, apoi adaugi carnea si continui sa le inabusi in vasul acoperit, la foc mic, adaugand din cand in cand putina apa fierbinte. Cand carnea s-a inmuiat, adaugi legumele, iar dupa 10 minute, pui rosiile decojite taiate cubulete si orezul, in prealabil ales, spalat si scurs si adaugi delikat gust de gaina, dupa gust. Torni apa cat sa le acopere si lasi pe foc pana cand zeama aproape a scazut. La sfarsit, condimentezi tocanita cu piper, dupa gust. Servesti tocanita presarata cu patrunjel proaspat, fin tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu