Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 24 februarie 2014

Painici cu pasta de masline

Ingrediente necesare pentru painici cu pasta de masline:


Pentru umplutura ai nevoie:

- 200 g masline
- 2 felii de paine
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 3 lingurite cu zeama de lamaie
- sare

Pentru aluat ai nevoie:
 
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 60 ml ulei
- 15 g drojdie
- sare

Mod de preparare pentru painici cu pasta de masline:



             Dizolvi drojdie in putina apa calduta. Separat, cerni faina impreuna cu un praf de sare. Faci in mijloc o adancitura si pui drojdia si restul de apa. Framanti aceste ingrediente si torni treptat uleiul. Acoperi aluatul si il lasi sa creasca, la loc ferit de curent. Intre timp, scoti samburii maslinelor folosind un pahar cu fundul drept, cu care presezi fiecare maslina. Apoi le pasezi cu blenderul, impreuna cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse. Adaugi usturoiul zdrobit si incorporezi uleiul treptat, ca la maioneza. La final, stropesti cu zeama de lamaie si potrivesti gustul de sare. Intinzi aluatul intr-o foaie nu foarte groasa, tai dreptunghiuri potrivit de mari. Pui pe jumatate o lingurita cu pasta de masline si acoperi cu cealalta parte. Decorezi cu fasii subtiri de aluat, apoi le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungi cu putin ulei de masline si le coci la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.














Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu