Ingrediente necesare pentru painici cu pasta de masline:
Pentru umplutura ai nevoie:
- 200 g masline
- 2 felii de paine
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 3 lingurite cu zeama de lamaie
- sare
Pentru aluat ai nevoie:
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 60 ml ulei
- 15 g drojdie
- sare
Mod de preparare pentru painici cu pasta de masline:
Dizolvi drojdie in putina apa calduta. Separat, cerni faina impreuna cu un praf de sare. Faci in mijloc o adancitura si pui drojdia si restul de apa. Framanti aceste ingrediente si torni treptat uleiul. Acoperi aluatul si il lasi sa creasca, la loc ferit de curent. Intre timp, scoti samburii maslinelor folosind un pahar cu fundul drept, cu care presezi fiecare maslina. Apoi le pasezi cu blenderul, impreuna cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse. Adaugi usturoiul zdrobit si incorporezi uleiul treptat, ca la maioneza. La final, stropesti cu zeama de lamaie si potrivesti gustul de sare. Intinzi aluatul intr-o foaie nu foarte groasa, tai dreptunghiuri potrivit de mari. Pui pe jumatate o lingurita cu pasta de masline si acoperi cu cealalta parte. Decorezi cu fasii subtiri de aluat, apoi le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungi cu putin ulei de masline si le coci la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu